30 Ekim 2010 Cumartesi

blogger nedir

Son zamanlarda internette birçok site oluşmaktadır. Bu sitelerden geneli Blogger sitelerdir. Blogger, genel olarak bayanlar tarafından yaygınlaşmıştır ve bedava siteler olarak bilinir. Blogger konusunda detaylı bilgisi olmayan kişileri bu yazımız ile bilgilendirmek istiyoruz…
BLOGGER NEDİR ?
Blogger, hazır tasarıma ve panele sahip bedava sitelerdir. Blogger siteler, genel olarak 2 – 3 – 4 kolonlu olmak üzere üçe ayrılırlar. Blogger temalarıda hazır temalardır. Blogger siteler bedava kurulduğu için maddi getirisi aşırı fazla olmamaktadır.
BLOGGER’İN FAYDALARI NELERDİR ?
Öncelikle Blogger sayesinde isteyen herkesin bir blogu olmaktadır. Diğer bir deyişle internet üzerinden paylaşım yapabileceği bir site oluşmaktadır. Genel olarak Blogger sitelerde bayan blogları ve kişisel bloglar ön plana çıkmaktadır.
Bunun dışında Blogger’de paylaşacağınız özgün konular Google tarafından indexlenir ve sistemde yer alır. Buda zaman içerisinde size gelir getirebilir.
BLOGGER NASIL AÇILIR ?
http://www.blogger.com/ adresine girerek herhangi bir gmail adresi ile hesap açıyorsunuz. Bu hesabı açtığınızda kayıt olduktan sonra site açma yetkisine sahip oluyorsunuz. Site oluştur panelinde kendinize ‘’ isim.blogspot.com’’ adında bir isim seçiyorsunuz ve isim kullanılmıyorsa blogunuz oluşturuluyor ve direk panele yönleniyorsunuz.
Panel içerisinde birçok değişik şey yapabilirsiniz. Blogunuzu ilk açtığınızda 2 kolonlu olarak açarsınız ancak çeşitli sitelerde bulunan bedava Blog temaları ile bu şablonu 4 kolon a yükseltebilirsiniz.